تصاویری از مراسم چهلم عرفان خزائی منتشر شده که در اعتراضهای شهریار کشته شده است.
حاضران شعار دادند: «این گل پر پر شده هدیه به میهن شده» و «هر یک نفر کشته شه هزار نفر پشتشه».
با حضور نیروهای امنیتی حاضران شعار«مرگ بر دیکتاتور» سردادند.
تصاویری از مراسم چهلم عرفان خزائی منتشر شده که در اعتراضهای شهریار کشته شده است.
حاضران شعار دادند: «این گل پر پر شده هدیه به میهن شده» و «هر یک نفر کشته شه هزار نفر پشتشه».
با حضور نیروهای امنیتی حاضران شعار«مرگ بر دیکتاتور» سردادند.
بیش از ۲۰ تن از گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه چهارم آبان با انتشار بیانیهای، خواستار تحقیقات بینالمللی درباره «ابعاد سرکوب اعتراضها در ایران» شدند. جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، نیز قرار است روز چهارشنبه در کمیته سوم سازمان ملل متحد درباره ایران صحبت کند.
این بیانیه علاوه بر این که خواسته است درباره وقایع اخیر ایران تحقیقات بینالمللی انجام شود، با بیان اینکه متهمان نقض حقوق بشر در ایران چهاردهه از مجازات مصون بودهاند، خواستار پاسخگو کردن عاملان و آمران کشتار و سرکوب معترضان شده است.
کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل متحد بازداشت معترضان را «خودسرانه» خواندند و از آنجایی که محل نگهداری و وضعیت شماری از این بازداشتشدگان نامعلوم است این موارد را مصداق ناپدیدسازی اجباری، که یک جرم بینالمللی است، دانستند.
گزارشگران سازمان ملل متد همچنین از خشونتهای جسمی و جنسی علیه معترضان به ویژه زنان که توسط ماموران حکومتی اعمال میشود به شدت انتقاد کردهاند.
در این بیانیه آمده گزارشها و تصاویر حاکی است که ماموران جمهوری اسلامی به استفاده از زور و خشونت و شکنجه علیه معترضان متوسل شدهاند و مسئولین جمهوری اسلامی باید در این رابطه پاسخگو باشند.
تصاویر منتشر شده از اعتراضهای ۴۰ روز گذشته در ایران هم نشان میدهد که ماموران پلیس، یگان ویژه، بسیج و لباسشخصیها به سوی معترضان شلیک میکنند، آنها را مورد ضرب و جرح قرار میدهند و در برخی موارد به زنان تعرض جنسی میکنند.
سازمان حقوق بشر ایران که این وقایع را به طور دقیق رصد میکند، روز سهشنبه در جدیدترین گزارشش اعلام کرد که تاکنون ۲۳۴ تن از جمله ۲۹ کودک در این اعتراضها کشته شدهاند.
گزارشگران ویژه سازمان ملل این کشتارها را محکوم کردهاند و گفتهاند که استفاده از سلاح جنگی علیه معترضان غیرمسلح قوانین بینالمللی را نقض میکند.
حسن رونقی، برادر حسین رونقی میگوید که امروز پس از حدود ۴۱ روز بالاخره به پدر و مادرش اجازه دادند که در زندان با حسین رونقی ملاقات کنند.
او میگوید که حسین رونقی همچنان در اعتصاب غذا بوده و «حالش خوب نبوده است»
برادر آقای رونقی دیروز نوشته بود که « ۴۰ روز است که حسین با اعتصاب غذا در بازداشت و ما همچنان از وضعیت جسمی وسلامتیش بی خبریم»
دوم مهرماه حسین رونقی در حالیکه قصد مراجعه به دادسرا ۳۳ اوین را داشت در مقابل دادسرا به طور خشونتباری بازداشت شد. او بعدا به خانواده اش گفت که ماموران پاهای او را شکستند.
پس از آن حسین رونقی تماس با خانواده نداشت و پدر و مادرش در ویدئوهایی اعلام کردند که حکومت جمهوری اسلامی قصد جان او را کرده است.
سردار پاسدار رستم قاسمی، وزیر فعلی راه و شهرسازی رئیسی، سال ۲۰۱۱، دو سال پس از مرگ همسرش، زمانی که وزیر نفت احمدینژاد بود در سفری به مالزی همراه با معشوقهاش در محوطه پشتی برجهای دوقلوی پتروناس کوالالامپور.
کثافتهای دورو.
این تصویر رستم قاسمی را در محوطههای برجهای دوقلوی مالزی نشان میدهد که با معشوق خود مشغول تفریحات است. عکس مربوط به سال ۲۰۱۱ و زمانی است که او وزیر نفت در دولت احمدینژاد بود. او اکنون هم چهره پرنفوذ سپاه و وزیر مسکن دولت رییسی است.
چنین حکومتی گشت ارشاد و گزینش و هزار گونه محدودیت بر جوانان بیپناه ایرانی اعمال میکند و آنها را به خاطر کوتاهی مانتو بازداشت میکند و حتی به قتل میرساند.
اینها نمونههای کوچکی است از دلایل مردم ایران برای خیزش علیه این هزارچهرگان ناکارآمد و رقم زدن این انقلاب ملی!
بسیجیای دانشگاه شریف اینسری بجای سلف مختلط، برید واسه سرداراتون گریه کنید
تصاویری از تجمع اعتراضی در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران به دست بیبیسی فارسی رسیده است.
از ورود شماری از دانشجویان به داخل دانشگاه جلوگیری شده است.
در بخشی از ویدئوها حاکی از مشاجره نیروهای حراست با دانشجویان است و صدای یکی از نیروهای حراست دانشگاه شنیده میشود که از یک دانشجوی دختر میپرسد: «یعنی چی نظام را قبول نداری.»
تجمع بزرگی امروز صبح در مقابل دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر تهران (پلیتکنیک) برگزار شد.
دانشجویان معترض شعار میدهند: «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان».
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح میگوید «فیلمی که نشان میدهد پلیس در حال تخریب و شکستن موتورسیکلتهای مردم است، از اساس کذب بوده و صحنهسازی صورت گرفته است.»
احمدرضا پورخاقان گفت سازمان قضایی نیروهای مسلح «پس از بررسی کامل فیلم و انجام تحقیقات لازم» به این نتیجه رسیده است:
«نوار سفیدرنگی که در کلاه افراد به ظاهر پلیس داخل فیلم دیده میشود اساسا در کلاه نیروهای یگان امداد و یگان ویژه پلیس وجود ندارد. ضمن آنکه بعضی از باتومهایی که در این فیلم در دست افراد بهظاهر پلیس قرار دارد، متفاوت از باتومهای نیروی انتظامی است و افراد نمایش داده شده در فیلم از ماموران نیروی انتظامی نیستند.»
ویدئوهایی که نشان میدهند این ماموران اموال و موتورسیکلتهای مردم را تخریب میکنند بیش از یک فیلم است.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح توضیح نداد این افراد با این لباس و تجهیزات چه کسانی هستند که چنین آزادانه در خیابانهای شهر اموال مردم را تخریب میکنند و اگر مامور نیروی انتظامی نیستند چرا پلیس مانع آنها نمیشود.
در اینجا دو فیلم از این تخریبها را ببینید:
۲۵ علت اصلی اعتراضات و مشکلات مردم: ۱- فساد اقتصادی ۲-دیکتاتوری مذهبی ۳- نبود آزادیهای اجتماعی ۴- حذف نخبگان ۵-نبود آزادی بیان ۶- جدا نبودن دین از سیاست ۷- اقتصاد ضعیف ۸- تورم ۹- سیاست خارجی جنگ طلب ۱۰- تخریب محیط زیست ۱۱- نبود انتخابات آزاد ۱۲- نبود آزادی های سیاسی ۱۳- تبعیض جنسیتی ۱۴- تخریب هویت ملی ۱۵- حجاب اجباری ۱۶- رشد اقتصادی پایین ۱۷- پاسپورت بی ارزش ۱۸- تبعیض قومیتی ۱۹- وضعیت کودکان فقیر ۲۰- فرار مغزها ۲۱- حقوق زنان ۲۲- عقب ماندگی تکنولوژی ۲۳- فشار بر قشر آسیب پذیر ۲۴- تخریب آثار باستانی ۲۵- آلودگی هوا
این چیزی که ملت میخوان
شماری از شناختهشدهترین زنان جهان در بیانیهای از جنبش «زن، زندگی، آزادی» در ایران حمایت کردهاند.
آنها با محکومکردن سرکوب معترضان به دست حکومت ایران، با معترضان همدلی کردهاند و خواهان اخراج نماینده جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن در سازمان ملل متحد شدهاند.
میشل اوباما، هیلاری کلینتون و لورا بوش، سه بانوی اول سابق آمریکا، در میان امضاءکنندگان این بیانیه هستند که به صورت آگهی هم در روزنامه نیویورکتایمز چاپ شده است.
همچنین دو نخستوزیر پیشین زن از استرالیا و کانادا، رئیس پیشین صندوق بینالمللی پول، چند برنده جایزه نوبل و شماری از چهرههای معروف دنیای هنر و رسانه بین امضاکنندگان هستند.
در ایران اعتراضها در هفته هفتم است. فضای چندین دانشگاه ناآرام بوده، خاکسپاری کسانی که در اعتراضها کشته شدهاند ادامه پیدا کرده و دستگیریها هم متوقف نشده است.
در این بیانیه امضاکنندگان گفتهاند خشونت وحشیانه نیروهای امنیتی علیه معترضان مسالمتجو را محکوم میکنند و درخواست رهبران زن ایرانی از اعضای سازمان ملل برای اخراج فوری جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن را تکرار میکنند.
آنها نوشتهاند به ازای هر روزی که جمهوری اسلامی ایران عضو کمیسیون باشد، این نهاد اعتبار خود را از دست میدهد.
امضاکننگان همچنین ما از مبارزه زنان ایران برای آزادیهای اساسیشان حمایت کردهاند و خواستار پایان فوری خشونت دولتی و آزادی توأم با امنیت هزاران شهروند بازداشتشده هستند.
از ایران گزارش شده که مسئولان دانشگاه علامه طباطبایی طی ۲۴ ساعت گذشته با فرستادن پیامکهای تهدیدآمیز به دهها دانشجو، به آنها اعلام کرده که به طور موقت اخراج شدند.
در این پیامکها آمده که اخراج آنها هم از محیط دانشگاه و هم از خوابگاه دانشجویان است.
این در حالیست که هرگونه اعمال نظر دانشگاه در خصوص وضعیت تحصیل و محروم نمودن دانشجو از تسهیلات رفاهی «باید مبتنی بر شیوه نامه انضباطی باشد و بدون برگزاری قانونی کمیته انضباطی، دانشگاه حق چنین برخوردهای سلیقهای را ندارد.»
شبکه تلویزیونی فرانسوی- آلمانی آرته بعد از یک ماه از بازداشت وحید شمسالدین نژاد، خبرنگار خود در ایران خبر داد.
این شبکه امروز اعلام کرد که آقای شمسالدین یک ماه پیش در سقز بازداشت شده است . گفته شده که خانواده در این مدت تحت فشار بودند تا در اینباره سکوت کنند.
دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران شمال در تازهترین دور اعتراضات ضد حکومتی با سردادن شعارهایی از قبیل "از زاهدان تا تهران جانم فدای ایران" تجمع کردند.
بر اساس تصاویر منتشر شده نیروهای لباس شخصی و بسیج با دانشجویان درگیر شدند. در یک مورد تصاویری از تیراندازی یک مامور لباسشخصی منتشر شده است.
پس از آنکه برخی خبرگزاریهای حکومتی از بازداشت توماج صالحی، خواننده معترض، خبر دادند و ادعا کردند او هنگام «خروج غیرقانونی از مرزهای غرب کشور دستگیر شد»، حساب کاربری او در توئیتر و دایی او اعلام کردند او را در استان چهارمحال و بختیاری دستگیر کردهاند.
خبرگزاری «دانشجو»، از خبرگزاریهای نزدیک به سپاه پاسداران، ضمن اعلام این خبر عکسی را هم از این خواننده معترض منتشر کرد که با یک چشمبند داخل یک ماشین دیده میشود.
ساعتی بعد حساب توماج صالحی در توئیتر ضمن رد ادعای بازداشت او «هنگام خروج از مرز»، تصویری از پیام قبلی آقای صالحی به گرداننده حسابش را هم منتشر کرد که در آن توصیههای او برای بعد از بازداشت دیده میشود.
فرشته احمدی که در جریان اعتراضات پنجشنبه با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شده بود، پیکر وی در یکی از روستاهای اطراف مهاباد به خاک سپرده شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، شامگاه پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ ( ۲۷ اکتبر ۲۰۲۲)، و در جریان اعتراضات و مقاومت مردمی در مهاباد یک زن جوان به نام فرشته احمدی ۳۲ ساله در حالی که پشت بام منزل خودشان بوده از ناحیه سینه هدف گلوله جنگی نیروهای حکومتی قرار گرفته و جانش را از دست داده است.
به گفته یک منبع مطلع، نهادهای امنیتی حکومت همان شب خواستهاند که مراسم خاکسپاری وی شبانه برگزار شود که با مخالفت شدید خانواده ربورو شدهاند. با این حال اجازه انتقال پیکر فرشته را به شهر سردشت که زادگاهش بوده ندادهاند.
مراسم خاکسپاری فرشته احمدی روز جمعه در روستای حمزهآباد مهاباد برگزار شد.
گفتنیست که فرشته احمدی اهل سردشت و ساکن مهاباد و مادر دو فرزند خردسال نیز بوده است.
در جریان اعتراضات همان روز در مهاباد که در پیر مراسم خاکسپاری اسماعیل مولودی (سمکو) از کشته شدگان چهارم آبان مهاباد انجام گرفت، سه شهروند دیگر اهل مهاباد به نامهای شاهو خضری، کبرای شیخ سقا و زانیار ابوبکری با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شدند.
گروه موسیقی «کلدپلی» در تازهترین کنسرت خود که جمعه در شهر بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین برگزار شد، با اجرای ترانه «برای...» اثر شروین حاجیپور طرفداران ایرانی خود را غافلگیر کرد.
در اجرای این قطعه تأثیرگذار که یکی از نمادهای جنبش اعتراضی کنونی ایران محسوب میشود، گلشیفته فراهانی هنرمند ایرانی نیز این گروه راک بریتانیایی را همراهی کرد.
در ادامه قیام سراسری مردم ایران، شهروندان اراک شنبه هفتم آبان، با حضور گسترده در مراسم خاکسپاری «مهرشاد شهیدی» که در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد، شعارهای «مهرشاد باغیرت، تولدت مبارک» و «مرگ بر سپاهی» سر دادند.
نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی هم به شهروندان حاضر در مراسم خاکسپاری مهرشاد شهیدی در اراک گاز اشکآور پرتاب کردند.
دانشجویان دانشگاه بهشتی تهران نیز بهرغم تهدید مقامات امنیتی پایتخت ایران برای عدم برگزاری تجمعات اعتراضی شنبه با شعار «علف هرز تویی، زن آزاده منم» به سیاستها و سخنان مسئولان جمهوری اسلامی اعتراض کردند.
حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران امروز در سخنانی جوانان معترض ایرانی را «گول خورده» و عامل آمریکا توصیف و تهدید کرد که «امروز پایان اغتشاشات است» و با هر کس به خیابانها بیاید برخورد خواهد شد.
با این حال، اعتراضات در بسیاری از دانشگاهها و شهرهای ایران ادامه یافت و دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران با تجمع در محوطه این دانشگاه و سر دادن شعار «سپاهی و ولایت، عامل هر جنایت» به تهدیدهای مقامات نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی پاسخ دادند.
دانشآموزان دبیرستان معلم غفاری در کامیاران هم شنبه با تجمع در محوطه این دبیرستان شعار «بسیجی، سپاهی، داعش ما شمایی» سردادند.
در همین رابطه، محمد صفایی، دانشجوی رشته اتاق عمل دانشگاه جندی شاپور اهواز شامگاه جمعه ششم آبان توسط نیروهای لباس شخصی جمهوری اسلامی از خوابگاه صدف این دانشگاه ربوده شد.
به دنبال ربوده شدن محمد صفایی، دانشجویان این دانشگاه در محوطه خوابگاه صدف تجمع کرده و از بلندگو شعار ضد حکومتی «توپ، تانک، فشفشه، آخوند باید گم بشه» سر دادند.
دانشجویان دانشگاه جندیشاپور اهواز هم صبح شنبه در ادامه اعتراضات سراسری ایران و در واکنش به ربوده شدن محمد صفایی در محوطه این دانشگاه تجمع کردند و شعار «بیشرف، بیشرف» علیه مقامات جمهوری اسلامی سر دادند.
دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران نیز همزمان با دانشجویان سراسر ایران، در صحن این دانشگاه تجمع کرده و شعار «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری» سر دادند.
دانشجویان علوم پزشکی کردستان ضمن تجمع در محوطه ساختمان این دانشگاه شعارهایی چون «مرگ بر جاش» و «یاشاسین کٌردستان، بژی آذربایجان» سردادند.
دانشجویان دانشکده هنر و معماری تهران هم دست در دست یکدیگر در محوطه دانشکده تجمع کرده و سرود «برای…» که به سرود خیزش سراسری مردم علیه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شده است را همخوانی کردند.
از سویی، رزیدنتهای جراحی كردستان شنبه در اطلاعیهای اعلام کردند که بهدلیل هتک حرمت جامعه پزشکی و حمله ساختارشکنانه نیروهای انتظامی به خوابگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تا زمان پاسخگویی مراجع ذیصلاح اعتصاب خواهند کرد.
ویدا ربانی. آرشیو بیش از ۱۵۰ روزنامهنگار با امضای یک نامه خطاب به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، خواستار آزا...