۱۴۰۱ آبان ۲۴, سه‌شنبه

مرگ مشکوک یک معترض پس از آزادی؛ قوه قضاییه: او بر اثر «مصرف شیشه» جان باخت

 


مرگ مشکوک یلدا آقافضلی، دختر ۱۹ ساله‌ای که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بود و پس از چند روز جان باخت، واکنش‌هایی را در فضای مجازی برانگیخته است.  

در ویدئوهایی که روز دوشنبه ۲۳ آبان از مراسم سوم خانم آقافضلی منتشر شده، جمعیتی را نشان می‌دهد که شعار می‌دهند: «این گل پرپر شده، هدیه به میهن شده» و «یلدای ما رو بردند، جنازه‌ش رو آوردند.»

همچنین ویدئویی از اعتراضات شامگاه سه‌شنبه در منطقه سعادت‌آباد تهران منتشر شده که بنا بر گزارش‌ها، پس از مراسم سوگواری یلدا آقافضلی برپا شده است.

بنا بر گزارش‌ها، نیروهای حکومتی با شلیک گاز اشک‌آور و بمب صوتی به این مراسم حمله کرده‌اند.

یک تصویر منتشر شده از لحظه پس از آزادی یلدا آقافضلی، او را در آغوش یکی از نزدیکانش در حالی که خوشحال است، نشان می‌دهد.

برخی رسانه‌ها و کاربران علت جان باختن خانم آقافضلی را «خودکشی» عنوان کرده‌اند.

اما بر اساس فایل صوتی منتسب به آخرین صحبت‌های این دختر جوان با دوستش، که در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده داشته، او سرحال است و از این که بازجو در برگه نوشته «متهم اظهار پشیمانی نکرد»، ابراز خوشحالی می‌کند.

بنا بر گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یلدا آقافضلی، ۱۹ ساله، روز چهارشنبه چهارم آبان در تهران بازداشت شده و به زندان قرچک ورامین انتقال یافته بود.

به گزارش هرانا، او از لحظه بازداشت اعتصاب غذا کرده بود.

اما مرکز رسانه قوه قضاییه روز دوشنبه به نقل از محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی استان تهران ادعا کرد که درگذشت خانم آقافضلی «به علت مصرف بیش از حد مواد مخدر از نوع شیشه» بوده است.

بر اساس گزارش قوه قضاییه، «خانواده یلدا آقافضلی در ساعت حدود ۳ بامداد روز ۲۰ آبان ماه» پس از «فوت» او با کلانتری و اورژانس تماس گرفتند و «جسد متوفی برای بررسی علت فوت به پزشکی قانونی» انتقال یافت.

بنا بر این گزارش، «از جسد هیچ گونه آثار کبودی و ضرب و شتم و شکستگی روی بدن متوفی مشاهده نشد» و پزشکی قانونی علت مرگ را «اوردوز» ناشی از «مصرف بیش از اندازه مواد مخدر صنعتی از نوع شیشه» اعلام کرد.

تاکنون مراجع رسمی کشته شدن شماری از معترضان را به «خودکشی»، «سکته»، «بیماری زمینه‌ای» و یا «سکته ناشی از ترس» و در برخی موارد نیز کشته شدن عده‌ای از شهروندان معترض را به افراد «منافق» و «اغتشاشگر» نسبت داده‌اند.

روز جهانی منع خشونت علیه زنان، بزرگداشت ۲۵ نوامبر

عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان، در مرخصی درمانی به هفت سال زندان دیگر محکوم شد

  عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان و زندانی سیاسی که از زندان شاهرود به مرخصی درمانی اعزام شده بود، از سوی دادگاه انقلاب به بیش از هفت سال زندان...