۱۴۰۱ دی ۲۴, شنبه

علیرضا اکبری اعدام شد

 

علیرضا اکبری، شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی محکوم به اعدام

خبرگزاری رسمی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، میزان، صبح شنبه از اجرای حکم اعدام علیرضا اکبری، شهرونده دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی خبر داد. در روزهای گذشته رسانه‌های حکومت با انتشار فیلم اعترافات اجباری او تلاش کرده بودند تا برای اجرای اعدام او زمینه‌سازی کنند. خانواده اکبری درپی انتشار گزارش‌های رسانه‌های حکومتی فایل صوتی از این زندانی را منتشر کرده بود که در آن از شکنجه در زندان برای ضبط اعترافات اجباری خبر داده بود. هیچ نهادی در جمهوری اسلامی ادعای شکنجه این زندانی در زندان را به طور مستقل بررسی نکرد و ماننده موارد مشابه منکر هر نوع اعمال فشاری بر زندانیان شد.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، اعدام آقای اکبری را محکوم کرد و گفت: «این یک اقدام بی رحمانه و بزدلانه بود که توسط یک رژیم وحشی و بدون احترام به حقوق بشر مردم خود انجام شد.»

رد شدن از پست Twitter, 1

پایان پست Twitter, 1

اجرای اعدام اکبری در حالی صورت گرفت که جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز چهارشنبه خواهان آزادی فوری علیرضا اکبری شده بود.

آقای اکبری که متهم به افساد فی‌الارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق انتقال اطلاعات است، معاون اسبق حوزه روابط خارجی وزارت دفاع، مشاور سابق فرمانده نیروی دریایی ارتش، معاون اسبق حوزه دفاعی و امنیتی مرکز تحقیقات وزارت دفاع، معاون اسبق سازمان نظامی اجرای قطعنامه ۵۹۸ است.

آقای اکبری که در سال ١٣٨٧ به جرم جاسوسی از سوی وزارت اطلاعات وقت دستگیر شده بود، بعدتر با قید وثیقه آزاد شد و به بریتانیا رفت.

صدور حکم اعدام این مقام سابق برجسته جمهوری اسلامی در این مقطع زمانی با توجه به اینکه او در سال ١٣٩٨ بازداشت شده بود، سبب طرح گمانه‌زنی‌های زیادی درباره سیاسی بودن این پرونده و حکم صادره شده است.

این در حالی است که یک فایل صوتی از آقای اکبری در رسانه‌های بریتانیایی پخش شده است که در آن، او می‌گوید بیش از ۳۵۰۰ ساعت تحت شکنجه و بازجویی و داروهای روانگردان قرار گرفته و اعترافات به گفته او ضبط شده توسط ١۰ دوربین در حالی آماده شده که فشارهای جسمی و روانی، او را به مرز جنون و دیوانگی کشانده بود.

احتمال ارتباط این حکم با انتشار خبرهای مرتبط با طبقه‌بندی احتمالی سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی از نظر دولت بریتانیا و همچنین اختلافات درونی سپاه پاسداران و دستگاه‌های امنیتی از جمله احتمالات مطرح‌شده برای صدور و اجرای احتمالی حکم اعدام علیرضا اکبری در این برهه زمانی است.

روز جهانی منع خشونت علیه زنان، بزرگداشت ۲۵ نوامبر

قوه قضاییه بدون اشاره به علت مرگ سارا تبریزی، بازداشت او را تأیید کرد

  عکسی که از سارا تبریزی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است چند روز پس از انتشار خبر مرگ «مشکوک» یک زن جوان با هویت سارا تبریزی، قوه قضاییه ب...