۱۴۰۱ اسفند ۳, چهارشنبه

هشدار عفو بین‌الملل در مورد ادامه «ناپدیدسازی قهری» چهار زندانی کُرد

 

وفا آذربار (راست) و محسن مظلوم، دو تن از چهار زندانی کرد

سازمان عفو بین‌الملل در نامه‌ای که به غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی و همچنین سفارت ایران در اتحادیه اروپا ارسال کرده، خواستار روند عادلانه دادرسی برای چهار شهروند کُرد شده که به مدت هفت ماه است خانواده‌های آنها از وضعیت‌شان بی‌اطلاع مانده‌اند.

این زندانیان سیاسی پژمان فاتحی، وفا آذربار، محسن مظلوم و هژیر (محمد) فرامرزی نام دارند که اوایل تیر از سوی نیروهای حکومتی بازداشت شدند.

عفو بین‌الملل در نامه خود که روز دوم اسفند ارسال کرده، وضعیت این چهار زندانی را مصداق «ناپدیدسازی قهری» دانسته و نوشته که مسئولان به مدت هفت ماه است محل نگهداری و وضعیت آنها از خانواده‌ها و وکیل‌هایشان مخفی کرده و این زندانیان در معرض خطر شکنجه‌های شدید و محاکمه‌های ناعادلانه‌ای هستند که می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام شود.

اوایل آبان‌ماه، قوه قضائیه جمهوری اسلامی از صدور کیفرخواست برای ده نفر که «عوامل مرتبط با موساد» معرفی شدند، خبر داد و اعلام کرد اتهام چهار نفر از آنان «افساد فی‌الارض» است.

به نوشته عفو بین‌الملل، خانواده‌های پژمان فاتحی، وفا آذربار، محسن مظلوم و هژیر (محمد) فرامرزی بر این باورند که اتهام «افساد فی‌الارض» مورد اشاره در اطلاعیه قوه قضائیه مربوط به این چهار فرد است و چنین اتهامی در ارتباط با عضویت آنها در سازمان کومله به آنها زده شده است.

خبرگزاری صدا و سیما تاکنون دوبار ویدئوی «اعتراف» این چهار تن را منتشر و ادعا کرده که آنها با همکاری اسرائیل برای منفجر کردن یک مرکز صنعتی به اصفهان رفته‌اند و در همان جا بازداشت شده‌اند.

عفو بین‌الملل در نامه تازه خود می‌نویسد که مسئولان جمهوری اسلامی با پخش این «اعترافات» و ارائه نکردن شواهد و مدارک و عدم دسترسی وکلا به بازداشت‌شدگان، حق این چهار شهروند را برای محاکمه عادلانه را نقض کرده‌اند.

این نامه می‌افزاید که «از زمان ناپدیدسازی قهری این افراد که طبق قوانین بین‌المللی جرم محسوب می‌شود، خانواده‌های آنها و وکیل مستقلی که در اختیار داشتند، تلاش کرده‌اند با تحقیق در بازداشتگاه‌ها و دادگاه‌های ارومیه، مهاباد، سنندج، اصفهان و تهران از محل نگهداری این چهار فرد مطلع شوند، اما مقامات از ارائه هرگونه اطلاعات به آنها خودداری کرده‌اند.»

در این نامه همچنین آمده که «در موارد متعدد» مأموران وزارت اطلاعات به آنها هشدار داده‌اند که دیگر در مورد این چهار مرد پرس و جو نکنند، «زیرا بی‌معنی است و آنها با اعدام روبه‌رو هستند.»

روز جهانی منع خشونت علیه زنان، بزرگداشت ۲۵ نوامبر

اعمال محدودیت‌های تازه برای توماج صالحی در زندان؛ مجازات به دلیل اطلاع‌رسانی

  توماج صالحی، رپر معترض زندانی در پی اعتراضات گسترده علیه صدور حکم اعدام برای توماج صالحی و «اطلاع‌رسانی در فضای مجازی» درباره شرایط این رپ...