۱۴۰۱ اسفند ۱۵, دوشنبه

محسنی اژه‌ای برخی معترضان به حملات علیه مدارس را به «اشد مجازات» تهدید کرد

 


هم‌زمان با بالاگرفتن انتقادها علیه حکومت در مورد حمله با گاز سمی به مدارس و مراکز آموزشی در سراسر کشور، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواستار «اشد مجازات» برای گویندگان برخی اظهارات در این زمینه شد.

غلامحسین محسنی اژه‌ای روز دوشنبه ۱۵ اسفند خطاب به مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی گفت که در هر استانی باید شعبه‌ای به این موضوع اختصاص یابد و افرادی که «دروغ، شایعه و التهاب‌آفرینی می‌کنند»، احضار شوند.

رئیس قوه قضاییه به محتوای اظهاراتی که او آن‌ها را «دروغ، شایعه و التهاب‌آفرینی» خواند، اشاره نکرد، اما در روزهای اخیر بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی و حتی دینی، حکومت را به‌دلیل اهمال در پیگیری موضوع حمله به مدارس یا نقش‌داشتن احتمالی در آن سرزنش کرده‌اند.

محسنی اژه‌ای گفت: «از دو حالت خارج نیست؛ این افراد یا همراه با دشمن هستند و با سوءنیت دست به این اقدامات می‌زنند و یا غفلت کرده و سوءنیت ندارند، اما باز هم به جهت اهمیت مطلب نمی‌شود از غفلت آن‌ها گذشت و حتماً برخورد خواهد شد.»

رئیس قوه قضاییه همچنین دربارهٔ اصل موضوع، یعنی حملات با گاز سمی به مدارس و مرکز آموزشیِ اغلب دخترانه بیشتر تلاش کرد «دشمنان» را متهم کند.

او این حملات را «کار سازمان‌یافته» خواند و مدعی شد: «کاری است که دشمن یا ایجاد کرده و یا در حال سوءاستفاده یا نهایت بهره‌برداری از آن است.»

هم‌زمان، رهبر جمهوری اسلامی، نیز پس از نزدیک به سه ماه و نیم سکوت در این باره، گفت «اگر مسمومیت دانش‌آموزان اثبات شود، عاملانش مجازات شوند».

متهم شدن «دشمنان» جمهوری اسلامی در این حملات در حالی است که هنوز مقام‌های قضایی، امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی هیچ‌گونه سرنخ یا گزارش رسمی و مستندی دربارهٔ این حملات منتشر نکرده‌اند.

این در حالی است که به‌گفتهٔ برخی فعالان، احتمال این‌که گروه‌هایی وابسته به حکومت در این حملات نقش داشته باشند نیز منتفی نیست.

محمدعلی ایازی، از اعضای مجمع مدرسین حوزه علمیه قم، در این زمینه به رادیوفردا گفته است وقتی چنین اتفاقی در بسیاری از شهرها رخ می‌دهد، «بدون داشتن تشکیلات و تجهیزات بیوشیمی و امثال این‌ها» امکانش وجود ندارد.

آقای ایازی تأکید کرد افرادی که دست به انجام مسمومیت‌های گازی زنجیره‌ای زده‌اند «مسلماً دست‌شان باز» بوده است.

محمدرضا هاشمیان، پزشک فوق‌تخصص بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری، هم قبلاً گفته است گازهایی که برای مسمومیت دانش‌آموزان استفاده می‌شود «ترکیبی» است و دسترسی به آن‌ها «برای افراد عادی امکان‌پذیر نیست».

روز جهانی منع خشونت علیه زنان، بزرگداشت ۲۵ نوامبر

قوه قضاییه بدون اشاره به علت مرگ سارا تبریزی، بازداشت او را تأیید کرد

  عکسی که از سارا تبریزی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است چند روز پس از انتشار خبر مرگ «مشکوک» یک زن جوان با هویت سارا تبریزی، قوه قضاییه ب...