۱۴۰۲ فروردین ۱۳, یکشنبه

حضور پدران دادخواه مهسا امینی و محمدمهدی کرمی بر مزار ژینا در آرامستان آیچی سقز

 

همزمان با دیدارهای خانواده‌های دادخواه معترضان کشته شده در جریان تعطیلات سال نو، خانواده محمدمهدی کرمی، معترض اعدام شده، روز شنبه در شهر سقز با خانواده مهسا امینی دیدار کردند و ماشاالله کرمی و امجد امینی بر «مزار ژینا» دست اتحاد و همبستگی دادند.

در یکی از تصاویری که ماشاالله کرمی پدر محمدمهدی کرمی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده است، امجد امینی در حالی که قاب عکسی از محمدمهدی کرمی را در دست دارد کنار پدر و مادر این معترض اعدام شده ایستاده است.

در تصویر دیگری، پدر محمدمهدی کرمی و پدر مهسا امنیتی در حالی که دست‌های خود را به نشان اتحاد و همبستگی گره کرده‌اند بر مزار مهسا امینی در آرامستان آیچی شهر سقز ایستاده‌اند.

مهسا امینی در جریان سفری خانوادگی به تهران در ۲۲ شهریور به دست نیروهای گشت ارشاد بازداشت شد و حین بازداشت این نیروها کشته شد. روز ۲۶ شهریور پس از خاکسپاری مهسا امنیتی در آرامستان آیچی سقز بود که بر سنگ اول مزار او به زبان کردی عبارت «ژینا تو نمی‌میری، اسمت رمز می‌شود» نقش بست و سپس زنان روسری از سر برگرفته و در هوا چرخاندند.

در همین تجمع شهر سقز بود که شعار «زن، زندگی آزادی» سر داده شد و به شعار محوری اعتراضاتی تبدیل شد که به سرعت سراسر ایران را در بر گرفت، اعتراضاتی که به گسترده‌ترین اعتراضات ضد حکومتی علیه جمهوری اسلامی تبدیل شد و در جریان سرکوب آن تاکنون بنابر اعلام مجموعه فعالان حقوق بشر دست‌کم ۵۲۰ نفر به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

دستگاه‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنین ده‌ها تن از معترضان را به محاربه متهم کردند که از میان چهار تن اعدام شدند. محسن شکاری معترض بازداشت شده در تهران، مجیدرضا رهنورد در مشهد، و همچنین در ۱۷ دی ماه محمد حسینی و محمدمهدی کرمی معترضان بازداشت شده در جریان مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج را اعدام کرد.

دادگاه انقلاب کرج ۱۶ تن را در پرونده مرگ یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان در جریان اعتراضات چهلم حدیث نجفی به محاربه متهم کرد و به فاصله کوتاهی حکم اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی را صادر و اجرا کرد در حالی که این دو معترض اتهامات منتسب به خود را رد کرده و از شکنجه شدید خود در دوران بازداشت خبر داده بودند.

محمدمهدی کرمی و محمد حسینی هیچ یک در طول دوره بازداشت و محاکمه اجازه داشتن وکیل انتخابی و‌ دادرسی عادلانه را نداشتند و به گفته محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری، آنها را صبح شنبه هفدهم دی ماه بدون «اجازه آخرین دیدار با خانواده‌هایشان» اعدام کردند.

پدر و مادر محمدمهدی کرمی از هنگام اعدام فرزندشان تاکنون بارها بر مزار دیگر کشته‌شدگان و معترضان اعدام شده به ویژه بر مزار محمد حسینی حضور یافته‌اند و به اقدامات انسان‌دوستانه پرداخته و بارها بر مزار دیگر معترضان کشته شده به ویژه محمد حسینی، حضور یافته‌اند.

روز جهانی منع خشونت علیه زنان، بزرگداشت ۲۵ نوامبر

اعمال محدودیت‌های تازه برای توماج صالحی در زندان؛ مجازات به دلیل اطلاع‌رسانی

  توماج صالحی، رپر معترض زندانی در پی اعتراضات گسترده علیه صدور حکم اعدام برای توماج صالحی و «اطلاع‌رسانی در فضای مجازی» درباره شرایط این رپ...