برپایی چوبههای دار نمادین در تورنتو برای اعلام همبستگی با معترضان در ایران. آرشیو |
اعدام صالح میرهاشمی، مجید کاظمیشیخشبانی، و سعید یعقوبیکردسفلی، متهمان پرونده «خانه اصفهان» در روز جمعه ۲۷ اردیبهشت، انتقاد و خشم بسیاری را در ایران و جهان برانگیخته است.
در تهران، شماری از معترضان علیه علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی شعار دادند.
در اصفهان، معترضان علیه «جمهوری اعدامی» شعار دادند.
و در زاهدان هم در تظاهرات هفتگی پس از نماز جمعه شعارهایی مختلفی علیه جمهوری اسلامی داده شد.
همزمان، شماری از چهرههای مخالفان در داخل و خارج از کشور واکنشهای گستردهای علیه عملکرد جمهوری اسلامی نشان دادند.
شاهزاده رضا پهلوی، در پیامی تصویری که بر روی شبکههای اجتماعی خود منتشر کرده است گفته است: «علیرغم تلاشهایی که شما در اصفهان انجام دادید و جلوی زندان رفتید، علیرغم تمام فریادها، این نظام همچنان بیرحمانه مشغول کشتار هممیهنانمان است.»
او بر لزوم همبستگی و حفظ امید تأکید کرد و گفت باید «یکصدا مبارزه را تا روز پیروزی ادامه دهیم.»
مسیح علینژاد، از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی و مجری برنامه «تبلت» صدای آمریکا نیز در توییتی به زبان انگلیسی نوشته است: «شرم بر سازمان ملل متحد برای انتصاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس [مجمع اجتماعی] شورای حقوق بشر. شرم بر کشورهای غربی که سپاه پاسداران را در لیست سازمانهای تروریستی قرار ندادهاند و شرم بر غرب که میخواهد با رژیم قاتل به توافق هستهای بازگردند.»
خانم علینژاد در توییت دیگری جمهوری اسلامی را «دشمن انسان و دشمن زندگی» خوانده و نوشته است: «ضحاک تنها راه بقای خود را در ریختن خون جوانان این سرزمین میداند.»
او افزوده است: «ما شما را به زیر خواهیم کشید.»
حامد اسماعیلیون، از دیگر چهرههای مخالف جمهوری اسلامی و از اعضای انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز «پیاس۷۵۲» گفته که «هر جنایت خشم ما را علیه جمهوری اسلامی شعلهورتر میکند.»
آقای اسماعیلیون در ادامه نوشته که باید «به جای عزا»، بر راههای ساقط کردن حکومت» و «توانمندتر کردن مردم داخل ایران» تمرکز کرد.
در داخل ایران نیز اعتراضهای بسیاری علیه اعدام سه متهم پرونده «خانه اصفهان» صورت گرفته است.
زرتشت احمدی راغب، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی در مخالفت با موج اعدام ها سرکوب و استبداد پیامی صوتی از زندان فرستاده است.
او در این پیام میگوید: « اینجا ایران، زندان اوین، بند شش، سالن ۲. ماشین کشتار اعدام و سرکوب حکومت ملایان و نظامیان همچنان پیش میرود.»
آقای احمدی راغب با اشاره به اعتراضات مردم، تورم، گرانی، محدود کردن آزادیها، نبود عدالت اجتماعی و فشارهایی که به مردم، کارگران قشر محروم جامعه، معلمان و بازنشستگان وارد میشود میگوید: «تنها راه، برکناری ملایان و نظامیان حاکم است.»
او میافزاید که این اعدامها، سرکوبها و کشتارها از سوی همه ایرانیان محکوم است.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز این اعدامها را «دردآور» خوانده است. او در خطبههای روز جمعه ۲۹ اردیبهشتماه، با اشاره به نامه متهمان از زندان درباره اعترافات اجباری خود، گفت: «اعترافات تحت شکنجه جایگاه قانونی و شرعی ندارد.»
این سه معترض اعدامشده به قتل دو بسیجی و یک مأمور انتظامی متهم شده بودند. این در شرایطی است که آنها و خانوادههایشان بارها این اتهام را رد کرده بودند. آنها گفته بودند که پس از شکنجههای فراوان وادار به انجام اعترافات تلویزیونی شدهاند.