۱۴۰۲ خرداد ۸, دوشنبه

۴۰ دانشجوی دختر از ورود به دانشگاه هنر تهران منع شدند

 


در ادامه برخوردهای انضباطی و امنیتی با دانشجویان معترض، دست‌کم ۴۰ دانشجوی دختر دانشگاه هنر به این دانشگاه ممنوع‌الورود شدند و ۲۰ دانشجوی ساکن خوابگاه متاهلان دانشگاه تهران نیز حکم تعلیق از تحصیل برای یک ترم دریافت کردند.

همزمان سپیده رشنو، دانشجوی نقاشی دانشگاه الزهرا بعد از دریافت حکم دو ترم تعلیق به خاطر سرباز زدن از حجاب اجباری، بابت پست‌های اینستاگرامی خود به دادسرای امنیت تهران احضار شد.

شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز یکشنبه هفتم خرداد ماه از «ممنوع الورودی نزدیک به ۴۰ نفر از دانشجویان دختر دانشگاه هنر» گزارش داد و حراست این دانشگاه را عامل آن دانست.

این گزارش با تاکید بر اینکه دانشجویان ممنوع‌الورود شده، از دانشکده‌های مختلف دانشگاه هنر هستند، افزود که حراست این دانشگاه «بدون تذکر قبلی» و در حالی این دانشجویان را ممنوع‌الورود کرده است که «هیچ سند و مدرکی مبنی بر تخلف آنها» ارائه نداده است.

شوراهای صنفی دانشجویان کشوراین اقدام نیروهای حراست را «با هدف سرکوب و مضطرب کردن دانشجویان» در هفته‌های پایان ترم دانست و هشدار داد که با تداوم این روند، حذف دانشجویان معترض «از محیط دانشگاهی در حال تبدیل به یک رویه‌ در دانشگاه‌های کشور» است.

ابعاد فشارها بر دانشجویان چنان گسترش یافته است که دو روز پیش نیز دست‌کم «۲۰ دانشجوی ساکن در خوابگاه‌ متاهلی جلال آل احمد دانشگاه تهران» به یک نیمسال منع موقت از تحصیل و اخراج از خوابگاه محکوم شدند.

اتهامی که مقام‌های دانشگاه تهران برای محرومیت از تحصیل و اخراج این دانشجویان عنوان کرده‌اند «ایجاد مزاحمت و وقفه در کلیه‌ امور دانشگاه» است و دلیل آن را «تخلیه‌ نکردن خوابگاه» عنوان کرده‌اند.

شوراهای صنفی دانشجویان کشور در واکنش به این احکام تاکید کرد که علیرضا وجهی، رئیس کمیته انضباطی و معاون دانشگاه تهران، از این «کمیته به عنوان ابزاری دمِ دستی برای نیل به خواسته‌های خود استفاده می‌کند».

صدور احکام تعلیق و محرومیت از تحصیل، ممنوع‌الورد کردن دانشجویان، اخراج از خوابگاه‌های دانشجویی و محرومیت از استفاده از امکانات رفاهی دانشگاه از جمله مواردی است که مدیران دانشگاه‌های ایران در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی و در دو ماه گذشته برای برخورد با سر باز زدن از حجاب اجباری علیه دانشجویان معترض استفاده کرده‌اند و در برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی «گشت موتوری برای تذکر حجاب» راه‌اندازی شده است.

فعالان دانشجویی در دانشگاه الزهرا نیز در گزارشی اعلام کردند تنها در ماه اردیبهشت، کمیته انضباطی این دانشگاه به خاطر سرباز زدن دانشجویان از «حجاب اجباری» با «تعلیق فله‌ای»، حداقل ۳۵ دانشجو را به مدت «یک تا دو ترم از تحصیل تعلیق» کرده‌ا است.

شماری از دانشجویان نیز علاوه بر برخوردهای «کمیته انضباطی»، توسط دستگاه‌های امنیتی و قضایی احضار شده‌اند. سپیده رشنو، دانشجوی رشته نقاشی دانشگاه الزهرا، که به تازگی به خاطر سر باز زدن از حجاب اجباری به مدت دو ترم از تحصیل منع شده از جمله همین دانشجویان است.

او روز یکشنبه با انتشار عکسی از ابلاغ قضایی در صفحه اینستاگرام خود، از احضار خود به دادسرای اوین خبر داد و نوشت: «پرونده جدید ساخته شده و امروز ابلاغیه زدن که برای تفهیم اتهام یا اتهام انتسابی باید برم دادسرای اوین.»

سپیده رشنو که دانشجوی نقاشی، داستان‌نویس و ویراستار است تیرماه ۱۴۰۱ پس از این‌که ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی از برخورد یک زن محجبه با او در اتوبوس منتشر شد، ماه‌ها بازداشت شده بود.

شماری از دانشجویان در دانشگاه مختلف از جمله دانشگاه بهشتی تهران نیز هفته گذشته به خاطر تجمع ۳۰ اردیبهشت ماه در «اعتراض به موج اعدام‌ها و به ویژه اعتراض به اعدام صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی و مجید کاظمی» توسط پلیس امنیت احضار شده‌اند.


روز جهانی منع خشونت علیه زنان، بزرگداشت ۲۵ نوامبر

قوه قضاییه بدون اشاره به علت مرگ سارا تبریزی، بازداشت او را تأیید کرد

  عکسی که از سارا تبریزی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است چند روز پس از انتشار خبر مرگ «مشکوک» یک زن جوان با هویت سارا تبریزی، قوه قضاییه ب...