۱۴۰۲ تیر ۱۷, شنبه

دو نفر در ارتباط با پرونده «حمله به شاهچراغ» در ملاعام اعدام شدند

 

دادگاه متهمان حمله مسلحانه به حرم شاهچراغ در سال ۱۴۰۱

خبرگزاری‌های ایران از اعدام دو متهم حمله مسلحانه به «حرم شاهچراغ» خبر دادند. به گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا»، حکم اعدام «محمد رامز رشیدی» و «سید نعیم هاشمی قتالی» ۲ تن از افرادی که به عنوان «عاملان حمله مسلحانه» چهارم آبان ماه ۱۴۰۱ به «حرم شاهچراغ» توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی محاکمه شده بودند، ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲ در «خیابان مجاور حرم» اجرا شد.

به گفته مقام‌های جمهوری اسلامی، در جریان حمله مسلحانه به «حرم شاهچراغ» که آبان ۱۴۰۱ رخ داد ۱۳ تن کشته شدند.

بسیاری از فعالان حقوق بشر و کارشناسان حقوقی روند دادرسی در جمهوری اسلامی ایران را به‌ویژه در پرونده‌های منجر به مجازات اعدام زیر سوال برده‌اند. معرفی محمد رامز رشیدی و نعیم هاشمی قتالی به عنوان متهمان «حمله به شاهچراغ» در بخشی از افکار عمومی با تردید روبه‌رو شده بود.

هم‌زمان با موج اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران از شهریور سال گذشته، رسانه‌های ایران روز چهارشنبه ۴ آبان از حمله مسلحانه به حرم شاهچراغ خبر دادند که در جریان این حمله، ۱۵ تن کشته و دست کم ۴۰ تن زخمی شدند.

حکومت جمهوری اسلامی همان زمان از دستگیری عامل این تیراندازی خبر داد‌ و رسانه‌های دولتی «تروریست‌های تکفیری» را مقصر دانستند؛ عنوانی که جمهوری اسلامی برای «شبه نظامیان مسلمان سنی تندرو» استفاده می‌کند.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی پیش از این با صدور بیانیه‌ای در ارتباط با حادثه تیراندازی در مجموعه شاهچراغ شیراز، مدعی شد که تاکنون «۲۶ تروریست تکفیری» را دستگیر کرده که همه افراد دستگیر شده، «غیرایرانی و با ملیت‌های جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و افغانستان» هستند.

روز سوم خرداد محمد رامز رشیدی و نعیم هاشمی قتالی دو تن از متهمان با اتهام «معاونت در افساد فی‌الارض، بغی و اقدام علیه امنیت کشور» در پرونده «حمله به شاهچراغ» به «اعدام در ملاعام» محکوم شدند.

رئیس کل دادگستری فارس؛ اتهام این دو شهروند غیر ایرانی را که در برخی گزارش‌ها شهروند افغانستان معرفی شده‌اند، «مسلح‌سازی، تدارکات، پشتیبانی و هدایت» مهاجم اصلی به حرم شاهچراغ عنوان کرده بود.


روز جهانی منع خشونت علیه زنان، بزرگداشت ۲۵ نوامبر

وجود ۱۵۰۰ کلاس فاقد سیستم گرمایشی و سرمایشی در سیستان و بلوچستان

  مدرسه در بلوچستان توسعه‌نیافتگی و فقر دو مشخصه بزرگ استان سیستان و بلوچستان است که اظهارات مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان مبنی بر ن...