یک نهاد مدافع حقوق بشر خبر داد که حسن فیروزی، مرد ۳۴ ساله اهل شهر ری تهران، که به اعدام محکوم شده، در آخرین تماس تلفنیاش از زندان اوین از مردم ایران خواسته است کاری کنند تا او یک بار دیگر دختر نوزادش را در آغوش بکشد
آقای فیروزی دارای نوزاد دختری به نام حنانه است که تنها ۱۸ روز پیش از بازداشت او به دنیا آمده بود.
مونیتور حقوق بشر ایران، یک سازمان غیرسیاسی افشاگر موارد نقض حقوق بشر در ایران، مستقر در فرانسه، روز دوشنبه، ۱۹ دی، اعلام کرد که حسن فیروزی گفته «تنها آرزویش» دیدن دخترش قبل از اجرای حکم اعدام است.
به گزارش این نهاد، به خانواده حسن فیروزی که در زندان اوین دربند است، گفته شده که حکم اعدام برای وی صادر و برای اجرای احکام ارجاع شده و «یک روز قبل از اجرا به خانواده خبر داده خواهد شد».
همین گزارشها حاکی است که حسن فیروزی بر اثر شکنجه و حمله بازجویان با صندلی به او دچار خونریزی شدید شده و در حالی که کلیه چپ خود را از دست داده، بدون درمان، در زندان رها شده است.
به گفته مونیتور حقوق بشر ایران، تصاویری که نشانههای شکنجه شدید روی صورت، بدن و کبودی طناب دار به دور گردن حسن است، به دست آمده؛ نشانه این که او را با اعدام مصنوعی شکنجه کردهاند.
حسن فیروزی اوایل آبان امسال در مرکز تهران بازداشت و به قید وثیقه آزاد شد اما روز پنجم آذر دوباره بازداشت و «زیر شکنجه» برده شد.
او به اتهام «لیدری» اعتراضات در شهر ری بازداشت شده و با یک سری اتهامات دیگر به عنوان «محارب» به اعدام محکوم شده است
یک فایل صوتی از او به بیرون درز کرده که تاکید دارد وی تنها کف خیابان همراه مردم بوده، اما خانه محل زندگی او و همسرش را نیز پلمب کرده و از خانم معصومه، همسر وی، خواستهاند این خانه را تخلیه و ترک کند.
حساب کاربری رپر معروف ایرانی «هیچکس» در توییتر با تاکید بر درخطر بودن جان حسن فیروزی، بازداشت او را «ربایش» نامیده بود.
ویدئویی هم از حسن فیروزی پیش از بازداشت در شبکههای اجتماعی منتشر شده که گونههای نوزاد دخترش را میبوسد.
جمهوری اسلامی ایران تاکنون شمار دقیق بازداشتیهای محکوم شده به اعدام را اعلام نکرده، اما سازمان حقوق بشر ایران، مستقر در نروژ، روز ۱۹ دی، آماری را با عنوان «حداقلی» اعلام کرد که حاکی است ۱۰۹ تن از بازداشتیها به اعدام محکوم شدهاند.
در پی اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی در زندان کرج در سحرگاه روز ۱۷ دیماه، شمار زیادی از کشورهای غربی سفیران و کارداران حکومت ایران را احضار کرده و مقامات ارشد جهانی، و در صدر آنها، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، رژیم ایران را شدیدا محکوم کردند
نگرانی از احتمال اجرای قریبالوقوع احکام اعدام محمد بروغنی و محمد قبادلو در زندان رجاییشهر کرج، یکشنبه شب صدها ایرانی را به تجمع در برابر این زندان کشاند.
چهار اعدامی از میان بازداشتیها از اقشار فرودست جامعه بودهاند. محمد حسینی کارگر یتیمی بود که حتی کسی را نداشت که بعد از خاکسپاری جسدش، بر مزارش حضور یابد.