سعید روستایی |
به گزارش این وبسایت، بر اساس حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، یک بیستم این حکم قابل اجرا و مابقی به مدت ۵ سال تعلیق شده است.
براساس این حکم، آقای روستائی در ایام تعلیق از هرگونه فعالیت مرتبط با فیلمسازی و همچنین از ارتباط و معاشرت با اشخاص فعال در عرصه فیلمسازی نیز منع شده است. به حکم دادگاه انقلاب، سعید روستایی همچنین باید یک دوره «فیلمسازی با حفظ منافع ملی و اخلاقی» را در دانشکده صدا و سیمای قم سپری کند.
فروردین ماه سالجاری در حالی که فیلم سینمایی «برادران لیلا» پس از پخش در فضای مجازی با استقبال گسترده مخاطبان روبرو شد، برخی رسانهها و نهادهای حکومتی به این فیلم و عوامل آن تاختند.
وبسایت «ایران آنلاین» نسخه اینترنتی روزنامه رسمی دولت در یادداشتی با عنوان «چند نکته درباره برادران لیلا» نوشت: «فیلم، تصویری کینهتوزانه و زشت از سنتها به نمایش میگذارد. اگر مناسبات، روابط و سنتهای جهانایرانی اینقدر نامعقول و دروغین بود باید تا به حال فرومیریخت.»
سایت «تبیان» وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی هم با اذعان به استقبال گسترده مخاطبان ایرانی از این فیلم نوشت: «بیان دردهای اجتماعی، همذاتپنداری، مثالی از وضعیت کشور و سیاسی بودن از عواملی است که برخی مخاطبان به فیلم برادران لیلا نگاهی مثبت داشتهاند.»
این وبسایت از سوی دیگر این فیلم را به توهین به خانواده ایرانی، سیاهنمایی، ضد فرهنگی بودن و حمایت از سازمان «منافقین» متهم کرد.
سعید روستایی، کارگردان «برادران لیلا» روز ششم فروردین ۱۴۰۲، پس از انتشار گسترده نسخه غیرقانونی اثرش در ایران در اینستاگرام نوشت: «ما در حیرتیم از این حجم از واکنش مثبت و دلنشین. از صمیم قلبمان از شما ممنون و سپاسگزاریم و قدردان زمانی که میگذارید تا فیلم ما را تماشا کنید هستیم. امیدوارم به زودی شرایطی فراهم شود تا نسخه کاملتر فیلم را در دسترس شما عزیزان قرار دهیم.»
روحالله سهرابی مدیرکل نظارت بر نمایش و عرضه فیلم سازمان سینمایی در واکنش به این گفتههای سعید روستایی نوشت: «ابراز امیدواری کارگردان فیلم برادران لیلا برای انتشار نسخه کامل فیلم تعجبآور بود! تشکر از مخاطبان برای دیدن نسخه قاچاق؟! یعنی قاچاق فیلم اقدامی عامدانه بوده؟! این رشته سر دراز دارد و چنانچه لازم باشد به زودی ابعاد تازه و مهمی از آن منتشر خواهد شد.»
سعید روستایی هم در واکنشی دوباره به سخنان این مقام وزارت ارشاد که انتشار غیرقانونی این فیلم را «عمدی» خوانده بود، نوشت: «عجیب است، ارشاد دست پیش میگیرد که پس نیفتد.»
او با بیان این که از دست ما هم کارهای زیادی بر میآید که تاکنون باز هم به درخواست ارشاد کاری نکردهایم. افزود: «ما مدتهاست حرفهای زیادی داریم اما به درخواست ارشاد سکوت کردهایم و خدا را شکر شما شاهد عملکردشان و نتیجه عملکردشان هستید.»
اداره نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ طی اطلاعیهای اعلام کرد که پروانه نمایش فیلم سینمایی «برادران لیلا» به دلیل آنچه «تخلفات و سرپیچی از مقررات» عنوان شده، صادر نمیشود.
سعید روستایی پس از موفقیت فیلم «برادران لیلا» در جشنواره کن سال گذشته، گفته بود که ترجیح میدهد قید اکران فیلم را در ایران بزند تا اینکه با حذف بخشهایی از فیلم موافقت کند.