علی شریفی زارچی، استاد اخراجی دانشگاه شریف |
برخی اساتید و شوراهای دانشجویی ایران روز شنبه ۴ شهریورماه از اخراج و تعلیق شماری از اساتید دانشگاههای شریف، تهران و طباطبایی خبر دادند.
علی شریفیزارچی، عضو هیئت علمی بیو انفورماتیک و هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف تهران، در پیامی نوشت که نامه اخراجش از دانشگاه را دریافت کرده است.
آقای شریفیزارچی از جمله استادانی بود که سال گذشته و در پی حمایت از دانشجویان معترض، از سوی ماموران امنیتی احضار شده بود.
او به تازگی با انتشاری سندی دولتی در صفحه اکس (توئیتر سابق)، از تلاش حکومت برای جذب مخفیانه پانزده هزار «عضو هیئت علمی همسو» با نظام خبر داده بود.
آقای شریفیزارچی از جمله استادانی بود که سال گذشته و در پی حمایت از دانشجویان معترض، از سوی ماموران امنیتی احضار شده بود.
همزمان شوراهای صنفی دانشجویان کشور نیز خبری درباره لغو قرارداد حمیده خادمی و آمنه عالی، از اساتید دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، منتشر کرد و آنها را از جمله اساتید مخالف سرکوب دانشجویان در جریان اعتراضات سراسری معرفی کرد.
به نوشته کانال تلگرامی این نهاد صنفی دانشجویی، این دو عضو هیئت علمی به رغم دریافت نکردن ابلاغیه رسمی، در تماسی تلفنی از سوی ریاست دانشکده روانشناسی از لغو قراردادشان آگاه شدند.
از سوی دیگر، به گزارش کانال تلگرامی دانشجویان دانشگاه تهران، شماری از اساتید دانشکده ادبیات و علوم انسانی این دانشگاه، در ترم جدید، از تدریس کنار گذاشته شدهاند.
اسامی اساتید برکنارشده، وحید عیدگاه، استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، جواد بشری، استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، میلاد عظیمی، استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، لیلی ورهرام، استاد گروه فرهنگ و زبانهای باستان، قاسم عزیزی، استادیار گروه زبان و ادبیات عرب، و حسین مصباحیان، استادیار گروه فلسفه، ذکر شده است.
بنا بر این گزارش، دروسی که سالها توسط این اساتید ارائه میشد، به نزدیکان عبدالرضا سیف، مسئول بسیج اساتید و رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، سپرده شده است.
در این گزارش، با اشاره به «کارشکنی» عبدالرضا سیف در اختصاص دروس، از او به عنوان مسئول حذف و تعلیق چند تن از اساتید باسابقه دانشکده ادبیات وعلوم انسانی یاد شده است.
روند برخورد از جمله حذف، تعلیق، اخراج و بازنشستگی اجباری استادان منتقد یا غیر همسو با سیاستهای حکومتی که در سالیان گذشته ادامه داشته، پس از اعتراضات سراسری سال گذشته تشدید شده است.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور اخیرا از فشارهای شدید بر شماری از اساتید دانشگاههای کرمان، بهشتی، طباطبایی، تهران، اصفهان و مشهد خبر داده و آن را در راستای «تصفیه اساتید همراه با دانشجویان» ارزیابی کرده بود.
بر پایه جدیدترین رتبهبندی دانشگاهها در سیستم «رتبه بندی شانگهای»، وضعیت شماری از دانشگاههای ایران از جمله دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتیشریف، نسبت به سال گذشته میلادی تنزل یافته است.